Skip to main content

Nieuws over hielspoor en podologie

Van tijd tot tijd publiceren wij hier interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden met betrekking tot hielspoor, voetklachten, podologie en andere zaken met betrekking tot voeten en hun problematiek.

Heb je zelf iets te melden, neem contact op, en wie weet plaatsen we het wel ;)

Kun je blijven sporten met hielspoor?

Het zal je maar overkomen: je hebt een passie voor je sport en dan voel je zo'n irritant pijntje aan je hiel, wat langzaam erger wordt. Na een beetje Googelen kom je er dan achter dat het mogelijk hielspoor is..... Wat nu? Helemaal stoppen met sporten, of een beetje? Of niet?

Lees verder

Hielpijncentrum: advies over hielpijn en hielspoor

Iedereen die al wat langere tijd tobt met hielspoor kent het wel: je komt in een doolhof van therapeuten terecht. Je zou willen dat er een club was die je klachten eens grondig en objectief beoordeelt. Dan klinkt een organisatie met als naam het Hielpijncentrum al snel erg betrouwbaar! We hebben ze eens opgezocht.

Lees verder

Anatomie van de peesplaat en ontstaan van ontsteking

De peesplaat onder de voet wordt ook wel aangeduid met de Latijnse term fascia plantaris of aponeurosis plantaris. Bij "hielspoor" is meestal sprake van een ontsteking van deze peesplaat. Het is een dikke "plaat" peesweefsel. Helaas is hij wel kwetsbaar voor ontsteking en kan dan peesplaatontsteking veroorzaken.

Lees verder

Video met Strassburg Sock instructies

Ook al is het aantrekken van de Strassburg Sock voor de meeste mensen meestal niet ingewikkeld, soms krijgen we hier toch vragen over. Daarom hebben we een video gemaakt met duidelijke instructies hoe de Sock aan te trekken.

Lees verder

Morbus Sever: Hielpijn bij kinderen

Morbus Sever, ook wel Sever Schinz genoemd naar de ontdekker van de blessure, is een voetblessure die veel bij kinderen voorkomt, vooral sportende kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Morbus Sever is een ontsteking van de groeischijf (apofyse) van het hielbeen met vaak hielpijn tot gevolg.

Lees verder

Fasciitis plantaris en peesplaatontsteking

Fasciitis plantaris is de wetenschappelijke naam voor peesplaatontsteking: de ontsteking die optreedt waar de peesplaat onder de voet aan de hak aanhecht. In de praktijk wordt meestal gesproken over hielspoor, ook al is dit niet helemaal correct.

Lees verder

Hielspoorinfo sponsort Stichting con Corazon

Op zondag 20 september 2015 werd de Dam tot Damloop gelopen door duizenden hardlopers. Hierbij zaten ook 130 lopers die voor Stichting Hotel con Corazon geld inzamelden voor onderwijsprojecten in Nicaragua, Mexico, Suriname en Cambodja.

Lees verder