Skip to main content

Hielspoor en houding correctie

Hielspoor of plantaire fasciitis kan in zeldzame gevallen (mede) veroorzaakt worden door het aannemen van een verkeerde houding. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Beroepsmatig autorijden (lange perioden met gespannen voet door gasgeven)
  • Op de hurken werken (peesplaat volledig gespannen door opgekrulde voet)
  • Een houding waarbij de voeten bij het zitten onder de stoel worden opgetrokken. Probeer netjes te zitten met de benen in een hoek van 90 graden
  • Ook lopen sommige mensen teveel op de hakken in plaats van met de bal van de voet

In een aantal gevallen is de oplossing simpelweg het vermijden van deze houding. Met autorijden is cruise-control een mogelijke oplossing, en een correcte houding achter het bureau is ook makkelijk te realiseren. Soms kan het zin hebben om een deskundige te raadplegen bij dit soort vraagstukken.

zithouding
webshop thumbZelf wat aan je hielspoor doen? In onze webshop vind je veel zelfhulp producten: de Strassburg Sock, allerlei zooltjes en nog veel meer, en snel thuis bezorgd!

Oefentherapie Mensendieck/Cesar

Als zelfhulp niet werkt zal de verkeerde houding afgeleerd moeten worden. Daarbij kan een fysiotherapeut soms advies geven, maar er zijn ook echte specialisten:

Een vakgebied dat zich volledig richt op houdingcorrectie en goed bewegen is Cesar/Mensendieck therapie. Deze therapie zorgt ervoor dat je je bewust bent hoe je beweegt en welke houding je aanneemt. Door houdingsadvies en bepaalde oefeningen kun je mogelijk wat tegen hielspoor doen. Voor Cesar therapie is meestal geen verwijzing nodig.

Simon Kloostra

Simon Kloostra

Voetkundig Adviseur en eigenaar Hielspoorinfo

Dit artikel is geschreven door Simon Kloostra. Simon is opgeleid als voetkundig adviseur aan de Academie voor Podologie. Daarnaast heeft hij zelf chronisch hielpijn en weet daarom goed hoe vervelend voetklachten kunnen zijn.

Strassburg Sock: Stop hielspoor!

Voor 22:00 besteld, vandaag verzonden

Te koop in onze webshop: De originele Strassburg Sock en de hielspoor sok. En voor ultiem comfort hebben we ook de Nox Nachtspalk.