Skip to main content

Vertraging?

Heb je last van vertraging bij de bezorging van je pakketje, kijk dan hier even, mogelijk verduidelijkt dat iets. Heb je dan toch nog vragen, bel of mail ons gerust even. Je vind onze contactgegevens hier.

PostNL

Ten eerste: alle bezorgdiensten hebben het tegenwoordig erg druk. Dat komt vooral door corona, de lockdown en de feestdagen. Dat is de reden dat vertragingen sinds corona vaker voorkomen dan vroeger. PostNL heeft hier ook veel last van, maar is nog steeds de beste en meest betrouwbare bezorger. Dat is de reden dat wij hebben gekozen voor PostNL. In 90% van de gevallen ontvang je nog steeds binnen 1 werkdag je pakje. Hoe onze verzending normaal gesproken gaat lees je op onze klantenservice pagina, onder het kopje "Verzending".

Dat gezegd hebbende: vertragingen komen helaas in de overige gevallen voor en kunnen soms oplopen tot een week of in extreme gevallen zelfs langer. Alvast onze excuses mocht je hier last van krijgen. Hieronder lees je er meer over.

Tracking info

Als je het goed is krijg je van ons tijdens het bestellen 3 mailtjes: 2 direct bij het bestellen voor aanmaken van de order respectievelijk bevestiging van de order na betaling. Later krijg je dan een derde mailtje, en daarin staat een tracking code om de status van je bestelling te volgen bij PostNL. Soms komt deze mail in je spambox binnen. Heb je deze mail niet binnen 1 werkdag ontvangen, mail ons dan even, dan zoeken we het voor je op. 

Tracking status: niet bij PostNL

In de tracking informatie van PostNL staat meestal vrij duidelijke informatie over wanneer je je bestelling kunt verwachten. Er is echter één uitzondering die met name bij brievenbuspakjes soms voorkont: soms staat er dat de bestelling nog niet bij PostNL is, namelijk "Zending wordt verwacht, nog niet bij PostNL":

Dit klopt echter niet: PostNL haalt namelijk zelf elke werkdag de pakketjes op bij ons magazijn en heeft ze dan al in bezit. Normaal gesproken verwerken zij de post dan binnen een paar uur en scannen hem in hun systemen. Na die scan wordt de status geupdatet. In sommige gevallen treedt er vertraging op in de keten en blijven er bestellingen liggen. Dan wordt de eerste scan niet uitgevoerd en blijft de status dus staan alsof wij je bestelling nog niet hebben verzonden. We snappen dat dit verwarrend is, maar hopelijk hebben we zo duidelijk kunnen maken dat het issue bij PostNL ligt.

Het duurt te lang

Als je dit leest ben je gelukkig een uitzonderingsgeval, maar heel soms duurt het verzenden echt te lang. We zoek dan altijd naar een oplossing voor je, want je mag niet de dupe worden van PostNL. Dat betekent in extreme gevallen dat we een bestelling gewoon nog een keer sturen. Je snapt dat we dat niet bij korte vertragingen al doen, want het levert extra kosten voor ons op, en voor jou betekent het gedoe, want meestal komt het eerste pakje uiteindelijk wel aan, en vragen we je om dat dan retour afzender te sturen.