Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (245)

This comment was minimized by the moderator on the site

Els, komt me heel bekend voor, heb al zes jaar last, ook Ledderhose, pijn/onsteking krijg ik meestal wel weg, rust, ijs leggen, en 3 x 75 diclofenac per dag, na 1 of 2 dagen is het weg.Alleen komt het met bewegen weer terug. Ben nu aan het onderzoeken of ik radiologie laat toepassen

This comment was minimized by the moderator on the site

Els. Ik heb ook een pijnlijke plek in de buiging van hiel naar enkel. En achillespees is ook pijnlijk. Ik werd doorgestuurd door huisarts voor een echo van mijn achillespees. Die dokter die de echo deed zei tegen mij dat er niks mis is met mijn achillespees maar dat ik hielspoor heb. Ik moet maandag terug naar de huisarts dus ik zal dan pas weten hoe het nu verder moet. Ik heb helemaal geen pijn aan de onderkant van mijn hiel zoals overal als typische klacht staat. Dus ik vraag me ook af of de diagnose wel klopt.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb sinds 7 maanden klachten, het begon met een pijnlijke plek in de buiging van hiel naar enkel, alsof er gloeiende naalden ingestoken werden. Eerst aangekeken en de oefeningen gedaan die ik op internet kon vinden, de pijn werd erger en erger, normaal lopen lukte haast niet meer. Omdat ik ook Ledderhose heb stuurde de huisarts me door naar de orthopeed die een nachtspalk gaf en doorverwees naar de fysio voor shockwave. Momenteel 4 behandelingen gehad maar het wordt steeds erger. Ik heb via podotherapeut nieuwe steunzolen gehad maar niets lijkt te helpen, Ik heb altijd pijn, ook als ik gewoon zit of lig golven pijnscheuten door mijn hiel, en achillespees waar ook problemen mee zijn, ook de achillespees aan andere voet begint problemen te geven. Ik begin te twijfelen aan de diagnose hielspoor omdat ik dus ook pijn heb als ik niet loop en de pijn zich verplaatst. Wie herkent dit?

This comment was minimized by the moderator on the site

Na heel veel over hielspoor te hebben gelezen , heb ik mij eigen therapie samengesteld. Met succes.
Iedere dag 3x daags coolpack onder mijn voet, ca 20 min.
Iedere dag 3x daags rekoefeningen bestaan uit: direct uit bed zittendmet tennisbal onder je voet rollen, zittend een been over de ander en tenen naar scheenbeen trekken en met andere hand onder de voetzool kriebelen om de bloedstroom te bevorderen, armen tegen de muur zetten en zo met 1 gebogen been en achterste been met hiel plat op de grond houden. Op traptrede gaan staan en zo de hielen naar beneden drukken.
Verder hielzooltjes iedere dag gedragen.
Zo weinig mogelijk gelopen of op hiel gestaan. S'avonds altijd op de bank met voet omhoog. Maand lang volgehouden. Zeer consequent.
En nu , pijnvrij, kan weer lopen, af en toe ergens heel ver weg voel ik een pijnscheutje. Dus ik hoop, dat anderen hier ook baat bij hebben

This comment was minimized by the moderator on the site

3 jaar last van hielspoor
Heb nu gevraagd of ze me voet er niet af kunnen hakken zo'n pijn niet normaal meer nu krijg ik donderdag eindelijk een injectie in me hiel ik hoop dat het helpt ik word er helemaal gek van...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb al 2 jaar last van hielspoor aan beide voeten. Kon niet meer lopen zonder rollator. Ik heb werkelijk alles geprobeerd maar nooit resultaat. Mijn hoop was gevestigd op bestraling en inmiddels hebben er 6 bestralingen plaatsgevonden (mijn re voet aangezien deze de meeste klachten gaf). Nu 2 maanden na de bestraling kan ik weer lopen zonder rollator. De pijn is er nog maar niet meer zo hevig als voorheen. Ik zou het iedereen aanraden om bestraling te proberen als alle andere mogelijkheden niet hebben gewerkt!

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,

Ik heb 2 jaar last van hielspoor aan mijn rechtervoet. Onderstaan allemaal gedaan:
Steunzolen
Shockwave
Dryneedling
Injecties
5 week loopgips
Verplichte rust

Inmiddels ga ik mijn 2de jaar van ziekteverzuim in bij mijn werkgever.
Ik heb 2 kleine kinderen, boodschappen doen / koken / was ophangen alles is te veel en krijg meteen weer pijn

Eind augustus ben ik geopereerd, hierna 2 week onderbeen gips gehad, en daarna nog 2 week loopgips aangezien ik nog pijn had.
De eerste week zonder gips had ik weinig pijn klachten zoals die ik voor de operatie had. Maar na de eerste week kwam de pijn weer volledig terug. Ik krijg fysiotherapie om aan het herstel te werken.

Ondertussen ben ik zo klaar met deze pijn, elke activiteit die ik doe gaat gepaard met pijn.

Heeft iemand ervaringen met een operatie, en het terugkomen van de pijn? Gaat dit weer over?
Ik kom graag in contact met jullie

Groeten Marloes ( 27 jaar )

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb al van alles geprobeerd. Shokwave 2x, 3 x infiltratie. Heb ook steunzolen. Nu heb ik noodgedwongen even moeten stoppen met werken. 3 weken in de gibs. En nu nog steeds pijn. Veel rust zei de dokter. Ik heb al 7 jaar pijn. Laatste hoop is een operatie. Pffff einde raad.

This comment was minimized by the moderator on the site

Dag allemaal,
Ook ik heb een hielspoor, een paar jaar geleden mijn linkervoet welke ik een gipsvoet aangemeten kreeg. Die heb ik bijna een jaar snachts aangehad.
Nu vanaf eind april mijn rechtervoet, gewoon pech volgens de ortopheet. Ik heb er een injectie in gehad en moet het nu een week of vijf aankijken.
Afwachten maar.... wordt er niet blij van ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Sinds zondag heb ik peesplaatontsteking in mijn linkervoet. Rechts doet ook een beetje zeer maar is niet ontstoken. Ik vermoed door magnesiumtekort. Balen. Ik had voor het eerst weer een wandeling gemaakt, ruim een half uur. Niet echt lang. In de vakantie had ik het ook al, maar toen had ik versleten sandalen aan. Toen ik die niet meer droeg ging t snel over.
Ik heb mijn linkervoet ingetapet zoals ik in een You tube filmpje zag en dat hielp meteen. Verder oefeningen, Arnica tabletten onder de tong 3x pd 3. Maar wat het beste helpt is koelen. Ik heb een coldpack gebruikt, lekker zacht en nu heb ik flesjes water ingevroren, daarmee rol ik mijn voetzool zodat de pijnlijke plekken gemasseerd en gekoeld worden. Ondertussen kan ik nog lezen of tv kijken.
Zodra ik niet meer ingetapet zit neem ik magnesiumbaden want slikken alleen lijkt onvoldoende.
Kuiten rekken en goede zolen blijft belangrijk. Ik heb steunzolen en goede schoenen. Toch is het iets wat steeds terugkomt, met lange tussenpozen van 5 jaar, dat dan weer wel.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo gedesinteresseerde wat fijn dat deze groep er is. Ik heb nu 20 jaar hielsporen en heb vele therapieën gevolgd en aanpassingen gedaan. (steunzolen, hakjes, aangepaste schoenen, shockwave, Epte , oefeningen, van baan veranderd ( ik had een staand beroep in de Primafoon) omscholing enz. De pijn was de laatste jaren te harden zolang ik maar niet stond, geen schoenen droeg alleen Zweedse klompen. Maar ik werk met geleiders en hun honden en wandelen is een grote passie van mij. Afgelopen december 2017 zijn de klachten drie dubbel terug gekomen en zijn we weer een heel traject in gegaan. Nu zit ik ik voor 6 weken met mijn linker been in het gips en daarna gaat het rechter been erin. Heb ik een scootmobiel en een Alinker loopfiets. Gelukkig is mijn kuitspier in de afgelopen drie gips weken flink opgerekt, de gipsmeester is een kundig man die meedenkt . ik heb nog veel pijn omdat die linker voet nog helemaal beurs is maar we gaan vol goede moed de volgende weken in

This comment was minimized by the moderator on the site

Met dank aan jolanda! Haar tip over birkenstock slippers... mijn klachten zijn ontstaan door het dragen van havaianas en andere teenslippers! Had nog birkenstock slippers staan en deze na recensie van jolanda aangedaan. Hele dag op gelopen met mijn staand en lopend beroep, en het werkt! Ook de inlegzolen voor sneakers en platte schoenen besteld van birkenstock. Vandaag op gelopen en werkt ook fantastisch! Wel 3 x per dag de oefeningen blijven doen, maar ik ga met sprongen vooruit! Dank dank dank

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoe lang werkonbeschikt voor hielspoor? Ik werk als nachtverpleegkundige

This comment was minimized by the moderator on the site

Lang last gehad van hielspoor, gelzooltjes X strassok X: knelde af kon ik niet mee slapen , heel wat keren shockwave bracht verbetering maar laatste beetje kreeg ik niet weg. Tot ik zelf mijn eigen strassok ging tapen: van 5cm achterop hak-onder voet langs-over grote teen-naar knie-tape tot aan bovenbeen. Stuk tussen teen en knie dubbelklappen en eventueel nog extra dwarsstrookje om tape bovenbeen bij knie op plek te houden. Hiermee kon ik wel slapen omdat spanning nu door tape in de richting van de spanning wordt opgevangen. Binnen 1 week van laatste restje af, nu nog af en toe s nachts tapen.

This comment was minimized by the moderator on the site

Heb nu al zo lang last van hielspoor.
( zeker 10/15 jaar )
Spuiten helpen maar 8 tot 12 maanden en moet ik weer opnieuw.
Ben daar echt klaar mee na een stuk of 6 te hebben gehad.
Daar ben ik klaar mee, want het komt steeds erger terug.
Ene dag erger dan de andere.
Ik heb staand/lopend beroep.
En vandaag voelde ik al dat het niet ging maar ga door omdat ik moet werken.
Bij thuiskomst relax ik ff en huil dan van de pijn die in mijn hiel ontstaat.
( op het werk heb ik dat ook wel, maar laat ikk me niet kennen )
Als ik mijnn tenen op de grond zet en druk neemt de pijn af.
Maar 's morgens kan ik ook mijn bed niet uit. Moet bijna met krukken lopen omdat ik zo'n pijn heb.
Wie kan me helpen. Moet ik aan operatie gaan denken....

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)