Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (266)

This comment was minimized by the moderator on the site

@Birkan, sterkte, ik ken je pijn. Ik heb hielpijn maar geen hielspoor of peesplaantontsteking. Bij mj kan het niet gevonden worden. Waar in Turkije zit je? en heb je een goede dokter? (ben ook Turks)

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste mensen ik heb zon 3 jaar terug last aan peesplaat onsteking gehad , kon na week helemaal niet meer lopen zo erg was mijne maar nu na 3 jaar weer zelfde voet weer onsteking heb een rontgen in ziekenhuis laten maken er was hielspoor te zien ik kon weer helemaal byna niet lopen en zit in turkije. Erna ben k gaan onderzoeken wat ik kon doen hier. Heb een sportslipper gevonden. Die peesplaat laat werken heen en weer Waar je op oefend per dag ongeveer twee uurtjes. Heeft me best geholpen alleen de onsteking komt heletijd terug dus ga ik weer na ziekenhuis ik ben ook hopeloos met dit pyn klachten en weer dat heftige blesure is maar waar k die slipper heb gekocht zegt ieder mens is lichaam is anders 4 tot 8 weken. Gaat het over ik zit nu precies 1 maand ik heb geen keus zit toch thuis kan niet na nl met deze klachten want daar duren afspraken nog langer in ziekenhuis en kan amper staan blijven maar wel beter als eerste week dus ga ik nog even dit een maand proberen hier en ga maandag na ziekenhuis weer dus ik probeer van alles om van klachten weer af te komen ik had toen drie jaar geleden gips gekregen omdat k niet kon lopen. 3 half week gips gehad erna was onsteking wel weg by my zit nu te denken omdat weer te doen maar zoals jullie weten s er geen zekerheid en dat maakt je helemaal gek. En buiten af weten mensen. Niet wat wij meemaken heb trouwens ook zolen nieuwe laten maken op maat met computer die meet enzo hier. Wat ik wou zeggen is ik probeeer er ook weer vanaf te komen ik weet gaat lang duren en je raakt depri heel erg zelfs door het pyn maar niks aante doen ik heb tog een hoop dat goed komt want toen k die sport slipper om je peesplaat te laten werken waar je op loopt is voor je bloed stroming en peesplaat oude weer kan zijn. Voorrest loop ik hier ook met flipflop slippers na supermarkt alleen ff snel enz en wacht ik af ik zal hier afentoe checken. En als goed met me gaat laat ik jullie weten en prikje ja die wil ik ook niet laten doen omdat ook je peesplaat kan beschadigen die man die die slipper gaf zei niet laten doen maar wij willen natuurlijk meteen vanaf komen fijne dag

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb nu al 4jaren pijn aan mijn linkerhiel aan de achterkant en de buitenkant. , en nu een jaar ook rechter hiel aan de achterkant. En sinds een paar weken mijn beide voetzolen. Een paar ziekenhuis in en uitgelopen.Shockwave, prikjes gekregen. Geen resultaat. DC kliniek geweest ook niks.steuzolen gehad van podotherapeut, centrum Orthopedie. Nachtspalk. Elke keer een andere schoen gekocht. De ene arts zegt is hielspoor andere zegt peesontsteking. Zodra ik begin te lopen begint 't te kloppen. Ben zelf fibromyalgie patiënt. Heeft iemand ervaring mee. Wie kan mij helpen aub.

This comment was minimized by the moderator on the site

Loop al 2 jaar met hielspoor , nu in september pas steunzool gekregen heeft niks geholpen en 4dagen geleden spuit gekregen maar heb precies nu meer pijn dan tevoor.
Is dit normaaal ?
Groetjes,
Kezban

This comment was minimized by the moderator on the site

Had vanaf mei 2018 last van hieldpoor. Eerst een aantal dry needling behandelingen gehad. Heeft wel wat geholpen maar na 7 behandelingen geen vooruitgang meer. Heb toen vsn iemand over dry cupping gehoord. Ben toen naar therapy & fit in veghel geweest. Direct na 1 behandeling waren de pijn klachten al een stuk minder. In totaal nu 8 behandelingen gehad en zo goed als pijnvrij.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb voor de 2e keer hielspoor . Nu wel in de andere voet.
Via het ziekenhuis mocht ik weer een nachtspalk laten aanmeten

Deze gebruik ik 's avonds ook al.
Ideaal. Ik loop zonder pijn van bed af.
Het genezingsproces gaat niet snel maar ik heb al minder pijn aan mijn voet

This comment was minimized by the moderator on the site

Na het lezen van deze berichten zakt de moed me in de schoenen....ik heb sinds een maand hielspoor aan 1 voet. Bij de huisarts geweest (die het zelf ook heeft), hij kon weinig voor me betekenen. Heb zooltjes besteld, afwachten of ik er een beetje baat bij zal hebben. Ik heb geen idee wat ik verder zou moeten doen als ik deze verhalen lees....Ik loop wel al jaren bij de pijnpoli voor chronische pijn in andere delen van mijn lichaam, opgelopen na het verwijderen van een goedaardige hersentumor 19 jaar geleden....Dacht dat ik het nu wel had gehad qua pijn...nu dit nog eens erbij. Moet volgende week voor controle en het maken van een nieuwe behandeling, zal het gelijk vertellen daar.

This comment was minimized by the moderator on the site

Acute hielspoor, sinds 17/8 2018. Direct podotherapeut, aanpassing zooltjes. Extra demping etc. Fysiotherpeut, tape en kuitmassage, shokewave...rekoefeningen, nachtspalk. Langzaam aan beter, wandelen kon ook ... slik wel pijnmedicatie: 3000mg paracetamol, tramadol350-459mg/ evt tevervangen bij heftige pijn door oxycodon!
Periforme infiltratie pijnpolie... zenuwpijn medicatie: pregabaline van 75, tot 300 mg..
pijn hielspoor: nu chronische ontsteking, aangroei over gehele breedte voet..
Lijkt of ik op een rol loop. Staan pijnlijk, idem zitten, liggen .. lopen.
Ook pijn/irritatie aanhechting hamstrings( door ‘scheef’ lopen....)
Halverwege beterse periode gehad, nu alleen maar meer pijn.
Orthopeed: operatie niet gegarandeerd succesvol. Uiteindelijk meestal geen resultaat. Injecties idem.. nu naar orrhopedisch schoemaker... geen idee?! Mocht t niet helpen, evt5-6 wk loopgips, om hielspoor ‘rust’ te geven..
Ook op deze site geen opties meer dan alles wat ik al gedaan heb...
pijn is en blijft extreem

This comment was minimized by the moderator on the site

De pijn trekt inderdaad ook door,als ik zit of lig, maar wordt wel rustiger naar een half uur,ga morgen naar de huisarts voor advies,maar als ik dit allemaal zo lees.Heb ik geen goed gevoel,heb ook al overal artrose.

This comment was minimized by the moderator on the site

9 Jaar geleden begon ik voor het eerst last te krijgen van een scherpe pijn onder de hak van mijn voet.
Fysio gehad maar dat heeft niet geholpen, 4 jaar heb ik met pijn gelopen. Toen van de huisarts injecties gekregen met cortisone, dat heeft geholpen. 3 jaar pijn vrij, daarna kwam weer de pijn terug. Injecties werd niet meer gegeven. Toen zelf op onderzoek uitgegaan, ik kwam uit op shockwave therapie. Na 4 behandelingen was ik al bijna pijn vrij, daarna verwezen naar een podoloog voor steunzolen. Sinds nov 2018 is de hielspoor terug gekomen. Eenmaal hielspoor gehad blijkt dit terug te komen, door o.a verkeerde stand van de voeten en of overgewicht.
Nu weer bij de podoloog voor nieuwe steunzolen en weer starten met shock wave therapie waar ik echt baat bij hebt. Ik raad iedereen met hielspoor shock wave therapie aan.

This comment was minimized by the moderator on the site

Omdat ik erg weinig over een gps behandeling kon vinden hierbij mijn bevindingen.afgelopen donderdag heb ik na meer dan een jaar pijn in mijn voet een gps behandeling gehad , eerst wordt er bloed vanuit je arm afgetapt,daarna ga je weer terug naar de wachtkamer en word je opgehaald door de fysio om uitleg te krijgen wat je wel en niet mag na de tijd. Wanneer je terug bent zijn je bloedplaatjes gescheiden en word je weer in de behandelkamer binnen geroepen .hier mag je op je buik gaan liggen waar ze dmv een echo de prik gaan zetten. Het is 1 prik die in je voet gaat en vandaaruit gaan ze waaieren in de pezen .het is geen fijne prik........ but.....What doesn’t kill you Will only makes you stronger ? zelf had ik verwacht dat het daarna mee zou vallen ...echter de eerste twee dagen stond er vrij veel spanning op mijn hak het leek of er een bal onder zat . Nu 2 dagen later zakt de pijn af en wordt mijn voet al een stuk soepeler . Hopelijk zet het door ??Ik zal over een poosje en berichtje schrijven of het beter is geworden . Dus bij deze zie niet op tegen de prik want die pijn is maar voor even en hopelijk helpt hij je je leven lang ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Iemand ervaring met besyraling van hielspoor cq peesplaatontsteking?

This comment was minimized by the moderator on the site

Gek word ik ervan.
Heeft er iemand naast dat z.g.n hielspoor ook toevallig last van pijn in beide armen?
Kan dat te maken hebben met een beknelde zenuw?
Ben erg benieuwd.
Als ik dit allemaal lees hier zijn de vooruitzichten niet erg positief.
Het beheerst mijn leven en heel eerlijk gezegd voelt het alsof mijn leven voorbij is.
Pijn, pijn en pijn.
Mijn arts zegt.... Oh dat gaat wel over. Al 3 keer bij hem binnen geweest.
Fysio dito.
MRI..... Niet echt iets te zien, behalve slijtage in mijn nek.
Ben hopeloos.
Ga binnenkort naar het pijncentrum.
Als dat niks meer uithaalt dan geef mij maareen spuitje. Serieus.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi. Ik heb al zeker 3 jaar last van hielspoor.
Bij het begin kon ik nog geen 5 min zonder pijn staan. Nu voel ik t vaak naar een paar uur staan of lopen wel weer. Daardoor kan ik gewoon niet een hele dag actief weg. Nu sinds een paar dagen alweer volle dagen last. Nu van een voet dat wel. Maar wordt er toch wel moe van. Gaat het ooit over?

Ik heb fysio gehad. Zo'n warmte apparsat voor me doorbloeding
Shockwave kon ik helaas niet deed op de zachtste stand al teveel pijn.

Iemand nog tips voor andere behandelingen?

Groetjess

This comment was minimized by the moderator on the site

Helaas weer last van hielspoor, ik ben er ruim 10 jaar vanaf geweest.
Toen heb ik er 4 jaar mee gelopen ook nog aan beide voeten tegelijk , vanalles geprobeerd.
Een spuit wat zeer pijnlijk is en het alleen maar erger had gemaakt , protontherapie, vergruizen. Het laatste heeft uiteindelijk het beste geholpen.
Nu meteen hakzooltjes gehaald en maar weer een afspraak gemaakt voor verdere behandeling.

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)