Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (251)

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo allemaal,
Nadat ik op vakantie na een wandeling niet meer op mijn hiel kon staan zo een pijn ik jankte als een klein kind heb ikveel steun gehad aan jullie tips hier koelen en diclofenac smeren bijv.erbij had ik nog een zenuw in de knel in mijn rug doordat ik dus niet op mijn hiel kon verder lopen.het gaat elke dag een beetje, beter mijn duitse orthopad heeftvoor snachts enelbinpaste verordnet en het helpt ik wens iedereen sterkte toe een hielspoor hebben is echt verschrikkelijk

This comment was minimized by the moderator on the site

Even een reactie over de prp injectie. (#533)
Ik heb deze zo' n 2 mnd geleden gekregen.
Helaas heeft deze geen effect gehad.
De pijn is weer in alle hevigheid terug, misschien nog wel erger :-(

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste allemaal,

Alle verhalen die ik hier lees daar haal ik mezelf ook uit gruwelijk is het! Het idee haal er maar af was voor mij de enige optie nog maar eerst laatste stohalm nog maar geprobeerd. Dus ben ik 5dec geopereerd aan mijn linker voet. De peesplaat is gedeeltelijk los gemaakt. Morgen 2jan ga ik naar 4 weken gips eruit.Zelf heb ik het gevoel dat ik er niet op kan staan ben erg benieuwd of er mensen hun ervaring kunnen delen?

reactie op de injectie vraag onder mij
rechts heb ik met gelijk 6weken gips gered en ben nog steeds redelijk pijn vrij komt soms even op!
Links ook geprobeerd helaas deed dat helemaal niks vandaar operatie!

Ik wens iedereen ontzettend veel sterkte.

This comment was minimized by the moderator on the site

Heeft iemand ervaring met een prp inspuiting bij hielspoor

This comment was minimized by the moderator on the site

Na 2 jaar sukkelen en een jaar lang vol pijn, weet ik het ook niet meer. Slaap al een half jaar met een nachtspalk, heb 2 injecties gehad, en foto, een MRI, epte behandeling, steunzolen...en niets helpt. Nu voor 6 maanden een walker voor overdag, een soort van ski laars?. Ik tennis niet meer, kan amper op 2 voeten staan tijdens yoga. Gelukkig werk ik op kantoor dus kan gewoon gaan werken, maar ben er wel klaar mee...of ik nu wel of niet belast, de pijn is er altijd.

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu al 4 mnd aan het sukkelen met dubbele hielspoor. De pijn is wisselend van sterkte, momenteel weer heel erg. Ik doe fysieke arbeid, maar zal nu wellicht moeten uitkijken naar iets anders. Maar voorlopig zal ik niet op normale wijze kunnen functioneren, wat ik vreselijk jammer vind, omdat ik mijn werk zo graag doe. Tot nu toe heb ik steunzooltjes laten aanmeten,maar die van footlogics ook gekocht, en die werken eigenlijk het beste. Ook speciale sportschoenen aangeschaft om therapeutische training te kunnen doen. Maar toch, ondanks aangepast schoeisel op het werk, strassbourg kousen, oefeningen gaat het niet weg en is het zomaar weer terug met 1 enkele verkeerde beweging. Je voelt je als de zwakste schakel, je collega's snappen er niks van, want het is niet zichtbaar. Je voelt je een zeurkous, een piepert, afgeserveerd, en aan je hoofd ligt het niet, maar je voeten... Als die niet willen... Gekmakend. Sterkte allemaal, en hopelijk komt er nog ns een goede nieuwe behandeling die dit verhelpen kan.

This comment was minimized by the moderator on the site

Els, komt me heel bekend voor, heb al zes jaar last, ook Ledderhose, pijn/onsteking krijg ik meestal wel weg, rust, ijs leggen, en 3 x 75 diclofenac per dag, na 1 of 2 dagen is het weg.Alleen komt het met bewegen weer terug. Ben nu aan het onderzoeken of ik radiologie laat toepassen

This comment was minimized by the moderator on the site

Els. Ik heb ook een pijnlijke plek in de buiging van hiel naar enkel. En achillespees is ook pijnlijk. Ik werd doorgestuurd door huisarts voor een echo van mijn achillespees. Die dokter die de echo deed zei tegen mij dat er niks mis is met mijn achillespees maar dat ik hielspoor heb. Ik moet maandag terug naar de huisarts dus ik zal dan pas weten hoe het nu verder moet. Ik heb helemaal geen pijn aan de onderkant van mijn hiel zoals overal als typische klacht staat. Dus ik vraag me ook af of de diagnose wel klopt.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb sinds 7 maanden klachten, het begon met een pijnlijke plek in de buiging van hiel naar enkel, alsof er gloeiende naalden ingestoken werden. Eerst aangekeken en de oefeningen gedaan die ik op internet kon vinden, de pijn werd erger en erger, normaal lopen lukte haast niet meer. Omdat ik ook Ledderhose heb stuurde de huisarts me door naar de orthopeed die een nachtspalk gaf en doorverwees naar de fysio voor shockwave. Momenteel 4 behandelingen gehad maar het wordt steeds erger. Ik heb via podotherapeut nieuwe steunzolen gehad maar niets lijkt te helpen, Ik heb altijd pijn, ook als ik gewoon zit of lig golven pijnscheuten door mijn hiel, en achillespees waar ook problemen mee zijn, ook de achillespees aan andere voet begint problemen te geven. Ik begin te twijfelen aan de diagnose hielspoor omdat ik dus ook pijn heb als ik niet loop en de pijn zich verplaatst. Wie herkent dit?

This comment was minimized by the moderator on the site

Na heel veel over hielspoor te hebben gelezen , heb ik mij eigen therapie samengesteld. Met succes.
Iedere dag 3x daags coolpack onder mijn voet, ca 20 min.
Iedere dag 3x daags rekoefeningen bestaan uit: direct uit bed zittendmet tennisbal onder je voet rollen, zittend een been over de ander en tenen naar scheenbeen trekken en met andere hand onder de voetzool kriebelen om de bloedstroom te bevorderen, armen tegen de muur zetten en zo met 1 gebogen been en achterste been met hiel plat op de grond houden. Op traptrede gaan staan en zo de hielen naar beneden drukken.
Verder hielzooltjes iedere dag gedragen.
Zo weinig mogelijk gelopen of op hiel gestaan. S'avonds altijd op de bank met voet omhoog. Maand lang volgehouden. Zeer consequent.
En nu , pijnvrij, kan weer lopen, af en toe ergens heel ver weg voel ik een pijnscheutje. Dus ik hoop, dat anderen hier ook baat bij hebben

This comment was minimized by the moderator on the site

3 jaar last van hielspoor
Heb nu gevraagd of ze me voet er niet af kunnen hakken zo'n pijn niet normaal meer nu krijg ik donderdag eindelijk een injectie in me hiel ik hoop dat het helpt ik word er helemaal gek van...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb al 2 jaar last van hielspoor aan beide voeten. Kon niet meer lopen zonder rollator. Ik heb werkelijk alles geprobeerd maar nooit resultaat. Mijn hoop was gevestigd op bestraling en inmiddels hebben er 6 bestralingen plaatsgevonden (mijn re voet aangezien deze de meeste klachten gaf). Nu 2 maanden na de bestraling kan ik weer lopen zonder rollator. De pijn is er nog maar niet meer zo hevig als voorheen. Ik zou het iedereen aanraden om bestraling te proberen als alle andere mogelijkheden niet hebben gewerkt!

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,

Ik heb 2 jaar last van hielspoor aan mijn rechtervoet. Onderstaan allemaal gedaan:
Steunzolen
Shockwave
Dryneedling
Injecties
5 week loopgips
Verplichte rust

Inmiddels ga ik mijn 2de jaar van ziekteverzuim in bij mijn werkgever.
Ik heb 2 kleine kinderen, boodschappen doen / koken / was ophangen alles is te veel en krijg meteen weer pijn

Eind augustus ben ik geopereerd, hierna 2 week onderbeen gips gehad, en daarna nog 2 week loopgips aangezien ik nog pijn had.
De eerste week zonder gips had ik weinig pijn klachten zoals die ik voor de operatie had. Maar na de eerste week kwam de pijn weer volledig terug. Ik krijg fysiotherapie om aan het herstel te werken.

Ondertussen ben ik zo klaar met deze pijn, elke activiteit die ik doe gaat gepaard met pijn.

Heeft iemand ervaringen met een operatie, en het terugkomen van de pijn? Gaat dit weer over?
Ik kom graag in contact met jullie

Groeten Marloes ( 27 jaar )

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb al van alles geprobeerd. Shokwave 2x, 3 x infiltratie. Heb ook steunzolen. Nu heb ik noodgedwongen even moeten stoppen met werken. 3 weken in de gibs. En nu nog steeds pijn. Veel rust zei de dokter. Ik heb al 7 jaar pijn. Laatste hoop is een operatie. Pffff einde raad.

This comment was minimized by the moderator on the site

Dag allemaal,
Ook ik heb een hielspoor, een paar jaar geleden mijn linkervoet welke ik een gipsvoet aangemeten kreeg. Die heb ik bijna een jaar snachts aangehad.
Nu vanaf eind april mijn rechtervoet, gewoon pech volgens de ortopheet. Ik heb er een injectie in gehad en moet het nu een week of vijf aankijken.
Afwachten maar.... wordt er niet blij van ?

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)