Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (297)

This comment was minimized by the moderator on the site

Goeie dag allemaal heeft er iemand nog last van hielspoor peesplaat

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste, sedert enkele maanden vreselijk last van peesplaatontsteking en hielspoor rechts. Links geholpen met cortison spuit. Nu de hele resem gehad: inspuiting, zooltjes, kine, shockwaves, medicatie. Mijn 3de shockwave niet gekregen omwille van de coronacrisis (niet-essentiële behandeling). Gisteren 2de cortison inspuiting gehad omdat de pijn niet meer te doen was. Ik neem nu 3 dagen platte rust (of rolstoel). Dokter sprak ook over PRP, ik vond de cortison inspuitîng al bijzonder heftig ...is de pijn vergelijkbaar of doet het nog meer pijn? Iemand ervaring mee?
Alvast bedankt!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb anderhalf jaar last gehad van enorme klachten, waarschijnlijk opgelopen door verkeerde hockeyschoenen. Zoals vele denk ik, alles geprobeerd, cortison injecties, 2 keer, fysio, medical tape, gipsen spalk voor Snachts en overdag. Podoloog, speciale zolen. Daarna nog naar de orthopedie in het ziekenhuis, eerst weer rubberen zooltjes, heel,traject gehad bij klimmemdaal. Uiteindelijk de PRP injectie gehad, mensenliefde wat was dit pijnlijk maar wel heel snel gebeurd, even een minuut op je kiezen bijten. Gelijk mijn spalk om en dan de stille hoop dat het werkt. Ik ben rustig aan gaan revalideren en heb er tot op heden nooit geen last meer van gehad. Ik ben gered!
Nu begint mijn andere pootje, ben gelijk gestart met alle oefeningen die ik ken, hoop dat ik snel er weer af kom en niet weer het hele traject door moet....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb een tijdje met MBT schoenen gelopen, maar ik vond ze niet echt prettig lopen. Ze hielpen ook niet voor mijn hielpijn.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo, wie heeft ervaring met MBT schoenen?

This comment was minimized by the moderator on the site

Hai een vraag ik heb ook al inmiddels 6 jaar lang last van mijn linker hiel en sinds een jaar rechts ook al. Heb ook dryneedling, Shockwave, prikjes, DC kliniek orthopeden, podo, fisio, steunzolen, rust en nog veel meer. Nog geen resultaat. Bij word er op de echo irritatie gezien aan de achterkant van de hielen. Maar enigste wat ik hoor van de orthopeed is ja ja ik denk als ik dit doe en dan weer dat doe... En daarna is het weer ja ik weet het ook niet meer. Ik vraag zelf om te gipsen, nee dan word je fibromyalgie erger. Pfff ik weet geen raad meer. Iemand ervaring mee aub.
Ratna

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste lezer,
8 jaar geleden hielspoor gehad aan rechter voet
Nu alweer 1,5 jaar pijn aan mijn linkervoet, en dat is niet fijn.
Rechts: shockwave therapie - aangepaste zooltjes - gipsspalk voor de nacht -iedere ochtend strekken op de trap en na een aantal maanden ging het ook weer weg.
Links: alles geprobeerd maar het wordt alleen maar erger. Nu inmiddels 4 x bestraling gehad aan mijn voet. Ja u leest het goed: bestraling. Een methode die sinds een paar jaar wordt toegepast. Ik voel nu stekende pijn bij aanraking en rondom op mijn gehele voet kan ik niet pijnvrij erop drukken.
De specialist wil 6 x bestralen en dan een paar weken wachten op herstel. Als dit niet voldoende is dan nog eens 6 x.
Hij heeft deze behandeling al verschillende keren uitgevoerd (ook bij zijn eigen vrouw) en hij is overtuigd van de werking.
Ik hoop het zo, want ik heb momenteel geen enkele schoen waar ik het langer dan 3 uur op volhoudt.
Sterkte allemaal en ik houd jullie op de hoogt

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,

Eind augustus heb ik 3 jaar hielspoor in mijn linkerhiel en 1,5 in mijn rechtervoet. Het betreft geen verkalking, maar vocht die een eendenbek maakt van de ruimte tussen mijn peesplaat en de rest van mijn hiel.

Strasbourg sok, fysiotherapie met stretch oefeningen, accupunctuur, dry needle, gel zooltjes en Birkenstock zooltjes werkten niet. Shockwave (10 behandelingen! beetje veel) werkte een tijdje, maar toen kreeg ik het ook in mijn rechterhiel.
Stretchen werkt soms ok, net als rust, maar dan komt het als ik normaal beweeg (naar winkel etc) keihard terug, soms erger dan ervoor was. Het zweert ook vaak door als ik zit/lig.

Ben via de huisarts in januari bij podoloog terechtgekomen. Die zei dat ik te veel naar binnenloop, dus kreeg ik zooltjes aangemeten. Dat ging aanvankelijk wel aardig, maar sinds 2 maanden krakt nu de pees aan de buitenkant van mijn linkerenkel en heb ik drukklachten onder mijn linker kleine teen.
Gisteren weer naar de podoloog en die raadt me aan rust te nemen, want het is een overbelastingsklacht.

Ten eerste loop ik geen vierdaagse en marathons, ik werk op kantoor en bezorg alleen 2 uur post op dinsdagen en vrijdagen.
Ik kan met dat werk stoppen, maar kan ik dan niet de hond meer uitlaten etc? Ze kan me niet garanderen dat het weggaat met rust.
Ik ga vrijdag weer bellen met de huisarts.

Heeft iemand tips? Ik denk aan een operatie, maar blijkbaar vinden de specialisten die ik gezien heb, dat geen optie.

Dank en succes allemaal!

grtjs, Eva

This comment was minimized by the moderator on the site

Heb nu al 10 behandelingen met shockwave gehad en nog geen effect.... Moet ik nog langer doorgaan, of heeft dat geen zin?

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo allemaal,
Ik heb nu 8 maanden een peesplaatontsteking in mijn rechtervoet. Na de zomervakantie kreeg ik een pijnlijke plek onder mijn linkervoet. Waarschijnlijk door te veel op simpele slippers lopen.. bij de podotherapeut zooltjes aan laten meten. Maar ik kon daar maar niet aan wennen. Ik kreeg ook pijn in mijn rechtervoet. Na een paar maanden sukkelen doorverwezen naar de orthopeed en ik kreeg een gipsspalk. Na een paar dagen dacht ik dat dit het wondermiddel was! Kwam pijnloos uit bed maar na 2 weken toch weer terug bij af. In maart heb ik 4 shockwave behandelingen gehad maar dit hielp niet. Inmiddels kreeg ik ook pijn in mijn linkervoet. Het voelt precies hetzelfde als in mijn rechtervoet. Begin mei ben ik begonnen met epte. Ook 4 behandelingen gehad maar nog geen resultaat.
Ik ben nu toch weer begonnen met gipsspalk slapen, oefeningen goed doen en rollen met een flesje water uit de vriezer. Dat is heerlijk verkoelend.
En nu maar hopen dat het ooit over gaat.. mis het sporten zo erg.. :-(
Ik loop trouwens thuis veel op badslippers van adidas. Ze zijn dempend en lopen stevig. Is echt een verademing.

This comment was minimized by the moderator on the site

2jaar terug had ik voor de 1ste x last van peesplaatontsteking. Alles geprobeerd: manuele therapie, dry needling, orthopedische zolen( wat een marteling) stretchoefeningen, icepack, acupunctuur en shockwave. Na 3 shockwavebehandelingen en tussendoor acupunctuur was de pijn plots weg.....Jipieeeee. Nu heb ik er weer last van sinds maart en ben zo snel mogelijk begonnen met shockwavetherapie. Eind juni ga ik voor een inspuiting met eigen plasma... Zou genezing van peesletsels bespoedigen. Ben echt benieuwd. Heeft er hier iemand dit al laten doen?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik loop al jaren te klooien met pijn in mijn linkervoet. Van epte tot shockwave tot steunzolen tot dry needling tot cortison injectie....tot Strassburg sock.. enz.
Niets helpt. Mijn “hardloop carrière” naar de filistijnen.
Doctoren weten niet wat het is. Laatste optie zou kunnen zijn de slijmbeurs operatief te laten verwijderen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb nu al een jaar de peesplaat klachten . Sinds 3 maanden bezig met therapie oefeningen en shockwave. Tot nu toe geen verbetering en door verwezen naar het ziekenhuis. Krijg gips om mijn voet om de pees wat op te rekken. Hoop met 4 tot 6 weken daar mee klaar te zijn en dan minder pijn te hebben . Mocht dat niet helpen worden het toch een operatie en anders einde zoek ben ik bang. Ga duimen want dagje weg met Kids is op moment een hell..

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste T, ik heb deze operatie een paar jaar geleden gehad in het ziekenhuis in Woerden. De operatie zelf viel mee. Wel moest ik de periode daarna een tijd met een nachtspalk slapen en rekoefeningen doen om de kuit na de operatie soepel te houden.
Helaas bleek achteraf (na onderzoek van het Hielpijncentrum) dat mijn hielpijn niet door te korte kuitspieren kwam maar door dun vetkussenweefsel, dus deze operatie had bij mij helemaal geen zin....

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,
Heeft iemand hier ervaring met het verlengen van je kuitspier d.m.v. een operatie?
Er wordt een inkeping gemaakt waardoor die langer wordt. Heb inmiddels al ca 12 jr last van hielspoor en o.a. epte, shockwave, nachtspalk, stretchoefeningen etc. geprobeerd . Soms lijken de klachten minder en dan weer niet. Maar dit niet in relatie tot een van de behandelingen. nu werd mij de optie gegeven van die operatie. moet niet zo heel ingrijpend zijn. Maar ben benieuwd of er mensen zijn die die al eens ondergaan hebben.

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contactgegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936
  • info@hielspoorinfo.nl

(Correspondentieadres, klik hier)

Bank en KvK

  • IBAN: NL60ABNA0554030209
  • BIC: ABNANL2A
  • KvK-nummer: 51756854
  • BTW-nummer: NL001665938B18
Kiyoh reviews: Hielspoorinfo 8.4 uit 10 - 503 beoordelingen