Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (290)

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,

Eind augustus heb ik 3 jaar hielspoor in mijn linkerhiel en 1,5 in mijn rechtervoet. Het betreft geen verkalking, maar vocht die een eendenbek maakt van de ruimte tussen mijn peesplaat en de rest van mijn hiel.

Strasbourg sok, fysiotherapie met stretch oefeningen, accupunctuur, dry needle, gel zooltjes en Birkenstock zooltjes werkten niet. Shockwave (10 behandelingen! beetje veel) werkte een tijdje, maar toen kreeg ik het ook in mijn rechterhiel.
Stretchen werkt soms ok, net als rust, maar dan komt het als ik normaal beweeg (naar winkel etc) keihard terug, soms erger dan ervoor was. Het zweert ook vaak door als ik zit/lig.

Ben via de huisarts in januari bij podoloog terechtgekomen. Die zei dat ik te veel naar binnenloop, dus kreeg ik zooltjes aangemeten. Dat ging aanvankelijk wel aardig, maar sinds 2 maanden krakt nu de pees aan de buitenkant van mijn linkerenkel en heb ik drukklachten onder mijn linker kleine teen.
Gisteren weer naar de podoloog en die raadt me aan rust te nemen, want het is een overbelastingsklacht.

Ten eerste loop ik geen vierdaagse en marathons, ik werk op kantoor en bezorg alleen 2 uur post op dinsdagen en vrijdagen.
Ik kan met dat werk stoppen, maar kan ik dan niet de hond meer uitlaten etc? Ze kan me niet garanderen dat het weggaat met rust.
Ik ga vrijdag weer bellen met de huisarts.

Heeft iemand tips? Ik denk aan een operatie, maar blijkbaar vinden de specialisten die ik gezien heb, dat geen optie.

Dank en succes allemaal!

grtjs, Eva

This comment was minimized by the moderator on the site

Heb nu al 10 behandelingen met shockwave gehad en nog geen effect.... Moet ik nog langer doorgaan, of heeft dat geen zin?

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo allemaal,
Ik heb nu 8 maanden een peesplaatontsteking in mijn rechtervoet. Na de zomervakantie kreeg ik een pijnlijke plek onder mijn linkervoet. Waarschijnlijk door te veel op simpele slippers lopen.. bij de podotherapeut zooltjes aan laten meten. Maar ik kon daar maar niet aan wennen. Ik kreeg ook pijn in mijn rechtervoet. Na een paar maanden sukkelen doorverwezen naar de orthopeed en ik kreeg een gipsspalk. Na een paar dagen dacht ik dat dit het wondermiddel was! Kwam pijnloos uit bed maar na 2 weken toch weer terug bij af. In maart heb ik 4 shockwave behandelingen gehad maar dit hielp niet. Inmiddels kreeg ik ook pijn in mijn linkervoet. Het voelt precies hetzelfde als in mijn rechtervoet. Begin mei ben ik begonnen met epte. Ook 4 behandelingen gehad maar nog geen resultaat.
Ik ben nu toch weer begonnen met gipsspalk slapen, oefeningen goed doen en rollen met een flesje water uit de vriezer. Dat is heerlijk verkoelend.
En nu maar hopen dat het ooit over gaat.. mis het sporten zo erg.. :-(
Ik loop trouwens thuis veel op badslippers van adidas. Ze zijn dempend en lopen stevig. Is echt een verademing.

This comment was minimized by the moderator on the site

2jaar terug had ik voor de 1ste x last van peesplaatontsteking. Alles geprobeerd: manuele therapie, dry needling, orthopedische zolen( wat een marteling) stretchoefeningen, icepack, acupunctuur en shockwave. Na 3 shockwavebehandelingen en tussendoor acupunctuur was de pijn plots weg.....Jipieeeee. Nu heb ik er weer last van sinds maart en ben zo snel mogelijk begonnen met shockwavetherapie. Eind juni ga ik voor een inspuiting met eigen plasma... Zou genezing van peesletsels bespoedigen. Ben echt benieuwd. Heeft er hier iemand dit al laten doen?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik loop al jaren te klooien met pijn in mijn linkervoet. Van epte tot shockwave tot steunzolen tot dry needling tot cortison injectie....tot Strassburg sock.. enz.
Niets helpt. Mijn “hardloop carrière” naar de filistijnen.
Doctoren weten niet wat het is. Laatste optie zou kunnen zijn de slijmbeurs operatief te laten verwijderen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Dat YouTube filmpje hierboven ga ik ook uitproberen.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL3-8cGbvVmQC9eb8JLMtXCCekPeqpbaCT
En naamgenoot Albert Makkinga zijn A. Vogel medicijn ga ik ook uitproberen hoewel het de oorzaak niet wegneemt zoals Albert dat benoemt.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb nu al een jaar de peesplaat klachten . Sinds 3 maanden bezig met therapie oefeningen en shockwave. Tot nu toe geen verbetering en door verwezen naar het ziekenhuis. Krijg gips om mijn voet om de pees wat op te rekken. Hoop met 4 tot 6 weken daar mee klaar te zijn en dan minder pijn te hebben . Mocht dat niet helpen worden het toch een operatie en anders einde zoek ben ik bang. Ga duimen want dagje weg met Kids is op moment een hell..

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste T, ik heb deze operatie een paar jaar geleden gehad in het ziekenhuis in Woerden. De operatie zelf viel mee. Wel moest ik de periode daarna een tijd met een nachtspalk slapen en rekoefeningen doen om de kuit na de operatie soepel te houden.
Helaas bleek achteraf (na onderzoek van het Hielpijncentrum) dat mijn hielpijn niet door te korte kuitspieren kwam maar door dun vetkussenweefsel, dus deze operatie had bij mij helemaal geen zin....

This comment was minimized by the moderator on the site

Hoi allemaal,
Heeft iemand hier ervaring met het verlengen van je kuitspier d.m.v. een operatie?
Er wordt een inkeping gemaakt waardoor die langer wordt. Heb inmiddels al ca 12 jr last van hielspoor en o.a. epte, shockwave, nachtspalk, stretchoefeningen etc. geprobeerd . Soms lijken de klachten minder en dan weer niet. Maar dit niet in relatie tot een van de behandelingen. nu werd mij de optie gegeven van die operatie. moet niet zo heel ingrijpend zijn. Maar ben benieuwd of er mensen zijn die die al eens ondergaan hebben.

This comment was minimized by the moderator on the site

Monique,
Het kan inderdaad zijn dat je hielspoor even een paar dagen erger is na de behandeling. Dat is wat mij verteld werd. Helaas deed het bij mij helemaal niets

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb ook hielspoor en ben op moment bezig met shock wave therapie. Heb meer pijn dan voorheen. Na de behandeling kan ik echt niet op de hak lopen. Vraag me af of dat wel goed is zoveel pijn erna. Het zou toch beter moeten worden en niet erger? Kent iemand dit?

This comment was minimized by the moderator on the site

Na fysio- en manueel therapie is overbelasting verholpen, maar niet de pijn hielspoor. Fitflop schoenen, zooltjes, magnesium tabletten, reiki .... het mag niet baten. Nu heb ik acupunctuur behandelingen en laser therapie. Er zal toch wel iets gaan helpen??

This comment was minimized by the moderator on the site

Heeft sinds kort vastgestelde poly Neuropatie ,nu krijg ik de laatste tijd meer pijn in de voetzool,wat wijst op hielspoor.Draagt goede schoenen met inlegzooltjes.Slippers laten maken bij podoloog.aangepaste huispantoffels.war kan ik er nog meer aan doen. HELP

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb zins een jaar hielspoor ik werk in een schoenenwinkel dus sta de hele dag.heb vionic zooltjes geprobeerd en geeft wel verlichting tich maar ortopedische zoen gehaald maar daar werd het alleen maar erger van.nu kryg ik shockwave ben benieuwd of het werkt .ik hoop het wordt gek van de pijn. Ik kan geen injectie nemen wat ben alergisch voor cordisonen.
Wil vd pijn af wordt er gek van

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb ook al 5 jaar last van hielspoor aan beide voeten, niets helpt... Ben nu begonnen met een therapie die een jongen aanbied op youtube, hij heeft het zelf ook gehad: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3-8cGbvVmQC9eb8JLMtXCCekPeqpbaCT
Hij legt goed uit wat er gebeurd en waarom. Hoop dat jullie er iets aan hebben. Groet, Wietskr

This comment was minimized by the moderator on the site

Als ik last van hielspoor heb en kan niet direct terecht bij de behandelaar, gebruik ik Symphosan van A. Vogel. Binnen 24 uur is de acute pijn weg (niet de oorzaak)

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contactgegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936
  • info@hielspoorinfo.nl

(Correspondentieadres, klik hier)

Bank en KvK

  • IBAN: NL60ABNA0554030209
  • BIC: ABNANL2A
  • KvK-nummer: 51756854
Kiyoh reviews: Hielspoorinfo 8.7 uit 10 - 405 beoordelingen