Praat mee met lotgenoten

Hier kun je met mede hielspoor patienten meepraten over je blessure. Op deze manier heb je steun aan elkaar, en wie weet hebben ze nog goede tips voor je.

Reacties (305)

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste mensen die allemaal een hielspoor probleem hebben,
Hebben jullie wel eens van EPTE gehoord?. Dat is een hele goede behandeling om hielspoor te lijf te gaan.
Met het echo apparaat wordt gekeken waar precies de klacht zit en dan wordt er een naald ingebracht en krijg je ongeveer 2 minuten stroom op de plek waar de pijn zit.
Maximaal 6 behandelingen. Zeer effectief.
Kan bij verschillende fysiotherapeuten.

Grt

This comment was minimized by the moderator on the site

Shock wave therapie is de uitkomst kan het iedereen aanraden je komt er daarmee van af .. fysio praktijken kunnen dit behandelen

This comment was minimized by the moderator on the site

He bijna 3 jaar hiel pijn bij de voeten, heb ik bijna alles geprobeerd maar ben ik nog niet af. Ik kan niet eens 10 minuut staan, ik kan ook niet koken ook niet werken door de deze klachten. Wie weet een goede adres of een tip of zo. Ik word echt knetter gek hier van. Ik ga binnen kort hielpijncentrum Eerbek me laatste hoop .

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo! Heb alweer meer dan een half jaar last van "hielspoor". Beide voeten. Links iets meer, momenteel. Als ik de reacties lees, wordt ik wat moedeloos.. Ik dacht dat het nu zo ongeveer wel over moest gaan/zijn! Niet dus.. Graag zou ik weten: wanneer moet je naar de dokter. Die heb ik nu, vanwege corona, overgeslagen. Eerst zelf zooltjes gehaald, in de winkel. Toen zooltjes gekregen van de fysiotherapeut. daarna toch maar door naar de podoloog (half juli begonnen en daarna nog 3x). Daar weer andere zooltjes.. Het lijkt er niet beter op te worden. Daar steeds weer "los-gebeiteld". Pijnlijk! Nu maar van die sokken voor 's nachts besteld.. Niemand zegt mij precies wat het is en er worden ook tegenstrijdige dingen gezegd. Fysiotherapeut zegt dat ik mijn binnenbovenbeenspieren moet trainen ivm naar binnenlopen voeten. Podoloog zegt dat dat het niet is.. pfff Mijn vraag: WAAR kan ik nu het best heen, voor een goed advies? Ik ben ZZP'er met staand beroep. Ik heb nu nog tot half januari de tijd om "beter" te worden. Anders zie ik het somber in, en moet ik m'n huis op gaan eten of zo..?

This comment was minimized by the moderator on the site

Al 4 mnd zoon last van mijn linker voet...pff als ik alle reacties hier lees,zakt me de moed in mijn schoenen
Ik heb timberlands gekocht,steunzolen aangemeten,shockwafe hielp niet,nu met fisio bezig. Word er moe van....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ong.tien jaar geleden erge hielspoor gehad in beide voeten. Na diverse injecties met corticosteroiden, wat mega pijnlijk is, een GPS behandeling gehad in het Groene Hart zkhs in Gouda. Voor de behandeling werd eerst een spalk gemaakt.
Op de dag van de behandeling wordt eerst bloed afgenomen en gecentrifugeerd. Na een tijdje wordt de gel die overblijft ingespoten in de hiel. Zeer pijnlijk. Met de spalk om terug naar huis en een week of twee op krukken gelopen en 'snachts met de spalk geslapen
Het resultaat is fantastisch. NOOIT meer last gehad. Poosje later andere hiel, ook met een geweldig resultaat. Ik kan het iedereen met hielspoor aanbevelen

This comment was minimized by the moderator on the site

Ook ik heb al 3 1/2 jaar last van hielspoor. Bijna alles geprobeerd. Heb nu 4 weken geleden de spuit in mijn hak gehad. Merk er helaas niet veel van. Dit in combinatie van een steunzool , die ik al jaren heb, oefeningen en een aangemeten nachtspalk.
Ik hoop dat ik nog een spuit krijg en die wel wat gaat doen.
Zonder zolen heb ik nog meer last. Maar sinds een half jaar heb ik hele zolen, daarvoor alleen de hak, daardoor krijg ik weer likdoorns op verschillende plekken.
Ik draag bijna altijd asics gel lite sneakers met demping in de zool. Dit scheelt voor mij heel veel vergeleken met normale schoenen.
Zijn er nog mensen die andere merken dragen met een goede demping in de zool behalve de merken die al eerder genoemd werden?
Ik ben verder heel benieuwd hoe het de mensen verder vergaat die injecties met bloedplasma of een bestraling krijgen.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hielspoor en peesplaatontsteking in 2010 gehad. Na de zooltjes, kinetherapie, shockwave, cortisone-inspuiting (pijnlijk!!) uiteindelijk toch in juni 2011 PRP behandeling gehad (onder algemene verdoving doen ze dat hier in België wegens TE pijnlijk) maar had geen resultaat! Opnieuw PRP in december 2011 met verlenging van de kuitspier en dit gaf een heel goed resultaat!
10 jaar later opnieuw hetzelfde verhaal, opnieuw PRP eehad op 12 maart 2020 maar zonder resultaat. Peesblad is wel al soepeler en minder pijnlijk door de kiné maar mijn hiel blijft héél pijnlijk en ik kan niet stappen zonder pijn! Hierdoor kan ik nog niet terug voltijds aan het werk als tandartsassistene. De specialist zegt alsmaar dat ik geduld moet hebben, maar het geduld van mijn werkgever raakt stilaan op :(
Een verlenging van mijn achillespees is nu misschien nog een optie in combinatie met opnieuw PRP maar dat is géén 100% garantie op succes dus ik weet niet of ik dit ga laten doen.
Gisteren bij een andere specialist geweest voor een 2e opinie en die zei me heel eerlijk dat dit een zeer moeilijk te behandelen pathologie is en dat hij niets méér voor mij kan doen! Goed schokdempend schoeisel dragen, eventueel met een klein hakje dat de hiel een beetje hoger ligt en nog extra gelzooltjes naast mijn steunzolen... géén lange wandelingen, wel zwemmen en fietsen! Ik kan moeilijk met de fiets op mijn werk rondrijden...

This comment was minimized by the moderator on the site

Goeie dag allemaal heeft er iemand nog last van hielspoor peesplaat

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste, sedert enkele maanden vreselijk last van peesplaatontsteking en hielspoor rechts. Links geholpen met cortison spuit. Nu de hele resem gehad: inspuiting, zooltjes, kine, shockwaves, medicatie. Mijn 3de shockwave niet gekregen omwille van de coronacrisis (niet-essentiële behandeling). Gisteren 2de cortison inspuiting gehad omdat de pijn niet meer te doen was. Ik neem nu 3 dagen platte rust (of rolstoel). Dokter sprak ook over PRP, ik vond de cortison inspuitîng al bijzonder heftig ...is de pijn vergelijkbaar of doet het nog meer pijn? Iemand ervaring mee?
Alvast bedankt!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb anderhalf jaar last gehad van enorme klachten, waarschijnlijk opgelopen door verkeerde hockeyschoenen. Zoals vele denk ik, alles geprobeerd, cortison injecties, 2 keer, fysio, medical tape, gipsen spalk voor Snachts en overdag. Podoloog, speciale zolen. Daarna nog naar de orthopedie in het ziekenhuis, eerst weer rubberen zooltjes, heel,traject gehad bij klimmemdaal. Uiteindelijk de PRP injectie gehad, mensenliefde wat was dit pijnlijk maar wel heel snel gebeurd, even een minuut op je kiezen bijten. Gelijk mijn spalk om en dan de stille hoop dat het werkt. Ik ben rustig aan gaan revalideren en heb er tot op heden nooit geen last meer van gehad. Ik ben gered!
Nu begint mijn andere pootje, ben gelijk gestart met alle oefeningen die ik ken, hoop dat ik snel er weer af kom en niet weer het hele traject door moet....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ik heb een tijdje met MBT schoenen gelopen, maar ik vond ze niet echt prettig lopen. Ze hielpen ook niet voor mijn hielpijn.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hallo, wie heeft ervaring met MBT schoenen?

This comment was minimized by the moderator on the site

Hai een vraag ik heb ook al inmiddels 6 jaar lang last van mijn linker hiel en sinds een jaar rechts ook al. Heb ook dryneedling, Shockwave, prikjes, DC kliniek orthopeden, podo, fisio, steunzolen, rust en nog veel meer. Nog geen resultaat. Bij word er op de echo irritatie gezien aan de achterkant van de hielen. Maar enigste wat ik hoor van de orthopeed is ja ja ik denk als ik dit doe en dan weer dat doe... En daarna is het weer ja ik weet het ook niet meer. Ik vraag zelf om te gipsen, nee dan word je fibromyalgie erger. Pfff ik weet geen raad meer. Iemand ervaring mee aub.
Ratna

This comment was minimized by the moderator on the site

Beste lezer,
8 jaar geleden hielspoor gehad aan rechter voet
Nu alweer 1,5 jaar pijn aan mijn linkervoet, en dat is niet fijn.
Rechts: shockwave therapie - aangepaste zooltjes - gipsspalk voor de nacht -iedere ochtend strekken op de trap en na een aantal maanden ging het ook weer weg.
Links: alles geprobeerd maar het wordt alleen maar erger. Nu inmiddels 4 x bestraling gehad aan mijn voet. Ja u leest het goed: bestraling. Een methode die sinds een paar jaar wordt toegepast. Ik voel nu stekende pijn bij aanraking en rondom op mijn gehele voet kan ik niet pijnvrij erop drukken.
De specialist wil 6 x bestralen en dan een paar weken wachten op herstel. Als dit niet voldoende is dan nog eens 6 x.
Hij heeft deze behandeling al verschillende keren uitgevoerd (ook bij zijn eigen vrouw) en hij is overtuigd van de werking.
Ik hoop het zo, want ik heb momenteel geen enkele schoen waar ik het langer dan 3 uur op volhoudt.
Sterkte allemaal en ik houd jullie op de hoogt

Nog niemand heeft gereageerd. Wees de eerste ;)
Laat meer berichten zien

Laat je reactie achter

Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Contactgegevens

(Correspondentieadres, klik hier)

Bank en KvK

  • IBAN: NL60ABNA0554030209
  • BIC: ABNANL2A
  • KvK-nummer: 51756854
  • BTW-nummer: NL001665938B18
Keurmerk reviews: Hielspoorinfo 8.9 uit 10 - 736 beoordelingen