Hielspoor en overgewicht

weegschaal

Overgewicht is één van de meest voorkomende oorzaken van hielspoor. Hielspoor wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, en één van de redenen hiervoor kan overgewicht zijn. In een enquête die wij onder onze bezoekers hielden bleek overgewicht in 1 op de 8 gevallen (12%), het onderliggende probleem te zijn!

De hiel is de plek van de voet die natuurlijk het overgrote deel van je gewicht draagt, en als je te zwaar bent wordt dat soms teveel voor de hiel, met een ontsteking tot gevolg. Mocht je hielpijn hebben en relatief zwaar zijn, probeer daar dan wat aan te doen door af te slanken. Ook als overgewicht op zich niet eens de directe oorzaak is, als de hielpijn er eenmaal is, is overgewicht wel een constante extra irritatie op de hiel.

Kortom, probeer een diëet te volgen of rustig te sporten. Kies hierbij wel een sport die de voet ontlast, zoals fietsen of zwemmen, en ontzie je voeten verder zo veel mogelijk.

webshop thumbZelf wat aan je hielspoor doen? In onze Hielspoorinfo webshop vind je veel zelfhulp producten: onder andere de Strassburg Sock, allerlei zooltjes en nog veel meer, meestal de volgende dag al thuis bezorgd

Gewichtstoename door zwangerschap

Helaas kan de snelle gewichtstoename bij zwangere vrouwen ook hielspoor veroorzaken. In dit geval is afvallen natuurlijk geen optie. Het is zaak om bij de eerste symptomen van hielspoor alert te zijn, en rust te houden. Vooral sporten, lang lopen en lang stilstaan moeten dan vermeden worden.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)