Hielkussens voor hielspoor

Zeker in een begin stadium, als het hielspoor nog niet al te erg is, kan op een goedkope manier met standaard hielkussens resultaat behaald worden. Bij zwaardere vormen van hielspoor zijn steunzolen of inleg zooltjes nodig.

viscospotInleghakjes of hielkussen kunnen bij vrijwel elke schoenhandel/drogist gevonden worden, alsook bij vele orthopedische internet winkels, bv de Viscospot. Ze zijn meestal niet duur, en kunnen vaak helpen bij hielspoor.

Wat vooral helpt is dat de hak iets verhoogd is. Dit vermindert de spanning op de peesplaat enigszins. Daarnaast zorgen ze voor extra demping, enerzijds door het dempende materiaal, anderzijds door uitsparingen op de plek van het hielspoor. De meningen zijn verdeeld of zo'n uitsparing helpt. Er zijn grote verschillen in soorten hakjes, dus er zal vaak wat mee geëxperimenteerd moeten worden om te beoordelen of ze werken voor het hielspoor of comfortabel zitten. 

Let ook op duurzaamheid. Als het materiaal na verloop van tijd niet meer dempend is gaat een deel van het effect van de hielkussens verloren.

Als de oorzaak van het hielspoor/peesplaatontsteking een serieuze afwijking van de houding van de voet is zullen hielkussens alleen niet helpen, en zullen goede zooltjes moeten worden aangeschaft, zie het desbetreffende artikel op deze website.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Viscoheel: Webshop topper

viscoheel voor achillespees ontstekingSiliconen hakjes met dempende spot, ideaal voor achillespees ontsteking

Bestel hier!

Viscospot hielkussen

profesionele-hielspoor-zoolSiliconen hakjes met speciale dempende spot voor uw hielspoor.

Bestel hier!

Willekeurige producten uit de webshop