Hielkussens voor hielspoor

Zeker in het beginstadium van hielspoor kan op een goedkope manier met hielkussens resultaat behaald worden. Een van de oorzaken van hielspoor is slechte demping onder de hiel, en dat kan met hielskussens soms verholpen worden. Bij zwaardere vormen van hielspoor of als je aantoonbaar voetafwijkingen hebt zijn steunzolen of inleg zooltjes een betere keus.

viscospotInleghakjes of hielkussen kunnen bij vrijwel elke schoenhandel/drogist gevonden worden, alsook bij vele orthopedische internet winkels, bv de Viscospot. Ze zijn meestal niet duur, en kunnen vaak helpen bij hielspoor. Let wel op de kwaliteit. Erg goedkope hakjes zijn vaak van een slechte kwaliteit siliconen gemaakt, waardoor ze niet lang meegaan. Ze werken dan vaak niet meer goed. Ook hebben sommige hielkussen een extra zache plek op de plek waar het hielspor zich meestal bevindt.

Hoe werken hielkussens?

Wat vooral helpt is dat de hak iets verhoogd is. Dit vermindert de spanning op de peesplaat enigszins. Daarnaast zorgen ze voor extra demping, enerzijds door het dempende materiaal, anderzijds door uitsparingen op de plek van het hielspoor. De meningen zijn verdeeld of zo'n uitsparing helpt. Er zijn grote verschillen in soorten hakjes, dus er zal vaak wat mee geëxperimenteerd moeten worden om te beoordelen of ze werken tegen hielspoor.

Let ook op duurzaamheid. Als het materiaal na verloop van tijd niet meer dempend is gaat een deel van het effect van de hielkussens verloren. Door de kussens te combineren met rekoefeningen en een Strassburg Sock 's nachts wordt de kans op genezing nog groter.

Als de oorzaak van het hielspoor/peesplaatontsteking een serieuze afwijking van de houding van de voet is zullen hielkussens alleen niet helpen, en zullen goede zooltjes moeten worden aangeschaft.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Willekeurige producten uit de webshop

Contact gegevens

  • van Tuyllplantsoen 6
  • 3611AL Oud Zuilen
  • 06 - 2940 7899