Podotherapie en Podologie

podoloog-podotherapie

In de zelfhulp sectie over zolen en hakjes is al gesproken over het nut van podotherapie bij de bestrijding van hielspoor en fasciitis plantaris. Soms kunnen standaard zooltjes al wel hulp bieden, maar vaak ook zal blijken dat dit toch niet de oplossing is, en moeten professionele zolen aangeschaft worden.

Dit kan bij zowel podologen, orthopedische schoenmakers als podotherapeuten gedaan worden.  Er is veel kwaliteits verschil in de soorten zooltjes die geproduceerd worden. Het loont zich dus om op internet of via patiënten verenigingen informatie in te winnen.

Goede podotherapeuten zullen eerst goed de voet en de plantaire fasciitis onderzoeken door de houding te bestuderen, loop-analyses te doen, en inkt- of gips afdrukken te maken. Vervolgens worden de zooltjes dan handmatig of tegenwoordig ook wel met geavanceerde apparatuur geproduceerd.

Podologen zijn HBO-opgeleide voetdeskundigen die de voet vooral op een mechanische wijze kunnen onderzoeken en analyseren. Evenals de podotherapeuten kunnen Podologen ook zooltjes aanmeten en maken voor hielspoor-klachten.

Dit soort zooltjes is niet goedkoop, maar betaal ook niet te veel. Er zijn therapeuten die meer dan 300 voor een paar zolen vragen, dat is gewoon te veel. Reguliere prijs voor een paar zolen is tussen de 150 en 250 euro.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Viscospot hielkussen

profesionele-hielspoor-zoolSiliconen hakjes met speciale dempende spot voor uw hielspoor.

Bestel hier!

Willekeurige producten uit de webshop