Hielspoor en massage

Massage is ook een manier om hielspoor / fasciitis plantaris en de pijnlijke symptomen daarvan te behandelen. Zoals zo vaak is het ook hierbij weer goed dit te doen in combinatie met andere behandelingen. Bij massages worden vooral de kuiten en de voet(zool) behandeld. De spieren worden minder stijf en ontspannen.

voet-massage

Harde spierknopen worden weer los gemaakt, en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dat brengt dan weer verlichting voor de peesplaatontsteking. Behalve genezend voor hielspoor is het dus ook een prettige behandel methode die pijnverlichtend kan werken.

Voor het behandelen van hielspoor met massage kun je terecht bij een 'gewone' masseur, maar beter nog bij een sportmasseur, liefst met een therapeutische opleiding. Eventueel kan een manueel therapeut ook een soort massage toepassen, maar dat heeft een geheel eigen filosofie, en is een heel ander soort massage.

webshop thumbZelf wat aan je hielspoor doen? In onze Hielspoorinfo webshop vind je veel zelfhulp producten: onder andere de Strassburg Sock, allerlei zooltjes en nog veel meer, meestal de volgende dag al thuis bezorgd

Een eenvoudige manier om thuis wat aan massage voor je hielspoor te doen is het onder de peesplaat heen en weer rollen met een golfbal, of eventueel een tennisbal als dit pijnlijk is. Gewoon veel doen, bv terwijl je achter je bureau zit te werken.

Een alternatief (of combinatie) voor massage is triggerpoint massage, check eventueel dit artikel.

Deze video van sportsinjuryclinic.net toont hoe een massage in zijn werk zou kunnen gaan:

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)