Hielspoor en massage

voet-massage

Massage is ook een manier om hielspoor / fasciitis plantaris en de pijnlijke symptomen daarvan te behandelen, als zo vaak ook weer in combinatie met andere behandel methodes. De behandeling richt zich vooral op de kuiten en de voet(zool). De spieren worden daardoor minder stijf, en kunnen zich dan ontspannen. Harde spierknopen worden weer los gemaakt, en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dat brengt dan weer verlichting voor de peesplaatontsteking. Behalve genezend voor hielspoor is het dus ook een prettige behandel methode die pijn verlichtend kan werken.

Voor het behandelen van hielspoor met massage kun je terecht bij een 'gewone' masseur, maar beter nog bij een sportmasseur, liefst met een therapeutische opleiding. Eventueel kan een manueel therapeut ook een soort massage toepassen, maar dat heeft een geheel eigen filosofie, en is eigenlijk niet echt massage.

Een eenvoudige manier om thuis wat aan massage voor je hielspoor te doen is het onder de peesplaat heen en weer rollen met een golfbal, of eventueel een tennisbal als dit pijnlijk is. Gewoon veel doen, bv terwijl je achter je bureau zit te werken.

Een alternatief (of combinatie) voor massage is triggerpoint massage, check eventueel dit artikel.

Deze video van sportsinjuryclinic.net toont hoe een massage in zijn werk zou kunnen gaan:

 

 

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Willekeurige producten uit de webshop

Contact gegevens

  • van Tuyllplantsoen 6
  • 3611AL Oud Zuilen
  • 06 - 2940 7899