Hielspoor en frictioneren

Bij hielspoor symptomen kan frictioneren soms helpen, liefst in combinatie met andere behandelingen. Er is dan sprake van hypertonie van de musculus plantaris, wat niet hetzelfde is als fasciitis plantaris, maar wel vergelijkbare klachten geeft.

Frictioneren is een behandeling die soms in combinatie met andere behandelmethodes wordt toegepast. Bij frictioneren wordt op de plek van het hielspoor een diepe massage, direct op het peesweefsel en de omgeving daarvan uitgeoefend. Het doel is om het pees en spierweefsel los te maken en te prikkelen en de bloed circulatie te stimuleren. Zo kan de ontsteking echt gaan genezen in plaats van chronisch te blijven. Ook wordt de kalkvorming tegengegaan door deze als het ware een beetje stuk te wrikken.

webshop thumbZelf wat aan je hielspoor doen? In onze Hielspoorinfo webshop vind je veel zelfhulp producten: onder andere de Strassburg Sock, allerlei zooltjes en nog veel meer, meestal de volgende dag al thuis bezorgd

De eerste minuten van zo'n behandeling zijn vaak een beetje pijnlijk, maar na stimulatie van het weefsel wordt dit vrij snel wat minder.

Zie voor meer gedetailleerde informatie bv deze passage uit het Leerboek sportmassage.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Contact gegevens

  • Concordiastraat 68 - 140
  • 3551 EM Utrecht
  • +31 30 6336 936

(Correspondentieadres, klik hier)