Hielspoor en triggerpoint massage

triggerpoint-massage

Bij triggerpoint massage wordt de hielpijn behandeld door zogenaamde triggerpoints te masseren. Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in de spieren. Deze spierknopen kunnen pijnlijke en stijve spieren veroorzaken. Ze kunnen opgespoord worden door de spier te masseren en op zoek te gaan naar extra gevoelige punten. Vaak kan de pijn zich ook uiten op andere plaatsen dan de plek waar de triggerpoints zich bevinden. In het geval van hielspoor / fasciitis plantaris zullen deze triggerpoints zich vooral bevinden in de kuiten, al kunnen ze ook in de voetzool, knieholte of het bovenbeen zitten.

Behandeling van de hielspoor gerelateerde triggerpoints gebeurt door ze te masseren. Dit kan met de hand dan wel met hulpmiddelen gebeuren; een van de triggerpoints kan direct onder het hielspoor in de peesplaat zitten, en dat is te diep in het weefsel om met de hand te masseren, dat moet dan met een stomp stokje bv. Elk triggerpoint moet dan enkele keren per dag 30-60 seconden gemasseerd worden. Dit kan prima zelf gedaan worden, al zijn er ook therapeuten die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Er is voor deze behandeling een goed zelfhulp boek voorhanden, met ook passages specifiek voor hielspoor, zie www.triggerpointboek.nl

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Strassburg Sock: Stop hielspoor!

strassburg-sock-webshopHielspoor bestrijden met de Strassburg Sock: Goedkoop, zeer effectief, werkt snel.

Bestel hier!

Willekeurige producten uit de webshop