Hielspoor en dry needling

Dry-needling is een vrij nieuwe behandeling voor hielspoor / fasciitis plantaris. De behandeling is gebaseerd op het behandelen van zogenaamde triggerpoints (pijnlijke punten in de spieren). Hier worden naalden in geplaatst die het triggerpoint aanpakken en laten verdwijnen. In het geval van hielspoor zullen deze triggerpoints vooral in de kuit en benen behandeld worden.

Ondanks dat er met naalden gewerkt wordt, heeft de dry-needling behandeling van hielspoor meer een relatie met fysiotherapie en triggerpoint massage dan de klassieke acupunctuur. Daarbij worden de naalden volgens andere principes geplaatst. Bij acupunctuur worden de naalden langs zogenaamde energie banen ingebracht, en blijven ze gedurende de hele behandeling van 15-30 minuten zitten.

Bij dry-needling worden de naalden kort ingebracht, tot ze een paar seconden een reactie in de spier teweeg brengen. Deze reactie kan enigszins pijnlijk aanvoelen. Ook kan de behandelde spier na de behandeling 1 tot 3 dagen behoorlijk stijf aanvoelen.

Over het algemeen kan na 3-5 behandelingen geconstateerd worden of de behandeling van het hiel spoor aanslaat.

Zie ook: www.dryneedling.nl

Zie ook deze engelstalige video die de werking kort laat zien:

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Willekeurige producten uit de webshop