Hielspoor en acupunctuur

acupunctuur

Acupunctuur valt onder de alternatieve behandelingen voor hielspoor / peesplaatontsteking, maar blijkt soms wel degelijk effectief. Als andere behandelingen niet blijken te helpen valt acupunctuur dus te overwegen om de hielpijn te verhelpen. Acupunctuur is een van oorsprong chinese behandeling die er van uitgaat dat klachten op een bepaalde plek in het lichaam niet noodzakelijkerwijs ook op die plek zijn ontstaan, het gaat meer om de balans in het hele lichaam en een goede energiehuishouding. Intussen zijn ook veel westerse artsen overtuigd van het nut van acupunctuur en het wordt lang niet altijd meer gezien als een 'zweverige' behandeling. Er zijn therapeuten die zich volledig in acupunctuur hebben gespecialiseerd, maar er zijn ook behandelaars die het toepassen als onderdeel van een complete behandeling, naast bijvoorbeeld fysiotherapie en dry-needling.

Acupunctuur wordt voor allerlei kwalen wordt toegepast, van simpele klachten als hielspoor, tenniselleboog, misselijkheid tot meer complexe aandoeningen als migraine en verslaving tot zelfs levensbedreigende ziekten als kanker. Ook binnen de acupunctuur zijn verschillende vormen. Het meest bekend zijn de klassieke chinese acupunctuur en ooracupunctuur, maar er zijn nog enkele andere vormen.

Toepassing van acupunctuur bij hielspoor

Voordat tot behandeling wordt overgegaan vindt eerst een intakegesprek plaats en worden de klachten besproken. Naast het bespreken van de hielpijn kan dit gesprek ook gaan over uw algemene conditie, andere klachten en zelfs uw stoelgang.

Over het algemeen bestaat de behandeling zelf uit het plaatsen van dunne steriele naalden langs de energie banen in de onderbenen en voeten/enkels, en soms ook de rug. Deze energiebanen worden meridianen genoemd. De naalden stimuleren en herstellen de bloedsomloop en de verstoorde balans in de energiebanen. Bij chinese acupunctuur wordt acupunctuur soms toegepast in combinatie met het kruid moxa, dat ook de bloedsomloop stimuleert en daarnaast de aanmaak van witte bloedlichaampjes stimuleert. Het moxa kan op de huid gelegd worden, maar soms wordt ook een soort sigaar van moxakruid aangestoken die dicht bij de te behandelen plek wordt gehouden en deze opwarmt.

Als de behandeling aanslaat kan binnen een paar behandelingen (5 tot 10) effect optreden. Zowel de symptomen als de oorzaken van hielspoor worden dan opgelost. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Willekeurige producten uit de webshop

Contact gegevens

  • van Tuyllplantsoen 6
  • 3611AL Oud Zuilen
  • 06 - 2940 7899