Zweetvoeten

zweetvoetZweetvoeten ontstaan als de vocht- en warmte huishouding in je schoenen niet optimaal is. Er ontstaat dan een disbalans in de bacteriele huishouding van je voeten. Daardoor gaan je voeten sneller zweten en ontstaat de onaangename geur. Vooral de geur is het probleem, wat vooral in de sociale omgang een probleem kan zijn. Daarnaast voelen de voeten constant vochtig aan, en daardoor zijn ze ook nog eens vaak de hele dag koud.

Daarnaast raakt de huid door de onnatuurlijke vochthuishouding ook nog eens extra gevoelig voor voetklachten als voetschimmel en nagelschimmel.

Oorzaken van zweetvoeten

De onaangename geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacterieen die zich bovenmatig thuisvoelen in een vochtig en warm milieu en zich vermeerderen. Zonder zweterige voeten kunnen de bacterieen zich moeilijk voortplanten. Zolang ze in leven zijn veroorzaken de bacterieen geen klachten, maar als ze afsterven ontstaat de typische onaangename geur. 

De reden dat de voeten zweterig zijn kan verschillende oorzaken hebben. Slecht, niet ademend schoeisel is een van de belangrijkste oorzaken, net als het niet wisselen of langdurig dragen van dezelfde schoenen en sokken, gebrekkige persoonlijke hygiene.

Tenslotte kunnen ook andere ziekten overmatig zweten veroorzaken, zoals bv sommige schildklier- of stofwisseling-ziekten.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars
Laat ook je reactie achter, klik hier
1 Reacties |
 • Monique Finjaer

  Hallo, onaangename geur geen last, maar de tenen kleven aan elkaar alsof er suiker tussen zit, raar maar waar.Schilveren tussen de tenen ook.
  Groetjes
  Monique

  Like 0

Willekeurige producten uit de webshop

Contact gegevens

 • van Tuyllplantsoen 6
 • 3611AL Oud Zuilen
 • 06 - 2940 7899