Skip to main content

Metatarsalgie en voorvoetpijn: hoe zooltjes kunnen helpen

Voorvoetpijn is een veelvoorkomende klacht. Het wordt vaak metatarsalgie genoemd. Deze aandoening, waarbij pijn wordt gevoeld in het gebied van de middenvoetsbeentjes, kan aanzienlijke hinder veroorzaken bij dagelijkse activiteiten als wandelen, staan en sporten. Zooltjes kunnen gelukkig vaak een oplossing bieden.

Metatarsalgie en voorvoetpijn, hoe zooltjes kunnen helpen

Wat is metatarsalgie

Metatarsalgie is niet slechts een eenvoudige voetpijn; het is een specifieke vorm van ongemak die zich concentreert rond de koppen van de middenvoetsbeentjes. Mensen met metatarsalgie ervaren vaak een scherpe, brandende pijn in het voorste deel van de voet. De oorzaken kunnen variëren van overmatige druk op de voet, slecht passend schoeisel tot overbelasting tijdens sportactiviteiten.

Zooltjes en metatarsalgie

Veel van de klachten bij voorvoetpijn kunnen worden weggenomen door goede inlegzolen. Deze zooltjes zijn ontworpen om extra ondersteuning te bieden aan de voetboog en vooral de druk gelijkmatig te verdelen over de voet. Hoe kunnen deze ogenschijnlijk eenvoudige inlegzooltjes helpen bij het verlichten van voervoetpijn?

  • Ondersteuning van de voetboog: Metatarsalgie wordt soms geassocieerd met een gebrek aan ondersteuning van de voetboog. Zooltjes bieden die ontbrekende ondersteuning, waardoor de voetboog op een natuurlijke manier wordt gesteund en de druk op de middenvoetsbeentjes wordt verminderd.
  • Drukverdeling: Door de druk gelijkmatig over de voet te verdelen, verminderen zooltjes de belasting op de koppen van de middenvoetsbeentjes. Dit is van essentieel belang om de pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.
  • Correctie van looppatroon: In sommige gevallen kan metatarsalgie worden veroorzaakt door een onjuist looppatroon. Zooltjes kunnen helpen bij het corrigeren van deze afwijkingen, waardoor de druk op specifieke delen van de voet wordt verminderd.

zool thumb Op zoek naar goede zooltjes, speciaal voor metatarsalgie? De Medicovi Front is daar speciaal voor gemaakt, maar we hebben nog veel meer zooltjes in de webshop.

Vooral als correctie van het looppatroon nodig is, kan het nodig zijn zooltjes op maat te laten maen door een podoloog. Podologen kunnen op maat gemaakte zooltjes ontwerpen na een grondige evaluatie van de voetstructuur, de voetboog en het looppatroon van de patiënt. Dit maatwerk zorgt ervoor dat de zooltjes nauwkeurig aansluiten op de unieke kenmerken van elke voet. Het nadeel is dat deze zooltjes vaak vrij duur zijn.

Gelukkig zijn er ook goede confectiezolen die vaak goed helpen. Een voorbeeld zijn de watergevulde zolen van het merk Medicovi. Het water in de zolen heeft meerdere positieve eigenschappen, maar het biedt vooral een hele goede drukverdeling, wat de pijn onder de voet sterk kan verminderen. Vooral de 

Andere behandelingen van metatarsalgie

Naast het gebruik van zooltjes kun je metatarsalgie op andere manieren behandelen. Het kiezen van schoenen met voldoende demping en ondersteuning is cruciaal. Vermijd schoenen met hoge hakken of onvoldoende demping, omdat deze de druk op de middenvoetsbeentjes kunnen verergeren. En neem vooral rust als de pijn toch te erg wordt.

Zooltjes in onze webshop

In onze webshop vindt je erg veel zooltjes. Voor metatarsalgie zijn vooral de volgende twee zooltjes het meest geschikt:

Je kunt deze artikelen op werkdagen tot 10 uur 's avonds bestellen, dan sturen we ze dezelfde dag nog op!

Alle zooltjes in de webshop

Simon Kloostra

Simon Kloostra

Voetkundig Adviseur en eigenaar Hielspoorinfo

Dit artikel is geschreven door Simon Kloostra. Simon is opgeleid als voetkundig adviseur aan de Academie voor Podologie. Daarnaast heeft hij zelf chronisch hielpijn en weet daarom goed hoe vervelend voetklachten kunnen zijn.

Goede zooltjes en slippers

Voor 22:00 besteld, vandaag verzonden

Te koop in onze webshop: speciale zooltjes voor metatarsalgie en voorvoetpijn van Medicovi. Ze bieden goede demping onder de voorvoet en verdelen de druk door het water in de zolen.