Hielspoor en triggerpoint massage

Bij triggerpoint massage wordt de hielpijn behandeld door zogenaamde triggerpoints te masseren. Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in de spieren. Deze spierknopen kunnen pijnlijke en stijve spieren veroorzaken. Ze kunnen opgespoord worden door de spier te masseren en op zoek te gaan naar extra gevoelige punten. Vaak kan de pijn zich ook uiten op andere plaatsen dan de plek waar de triggerpoints zich bevinden. In het geval van hielspoor / fasciitis plantaris zullen deze triggerpoints zich vooral bevinden in de kuiten, al kunnen ze ook in de voetzool, knieholte of het bovenbeen zitten.

Behandeling van de hielspoor gerelateerde triggerpoints gebeurt door ze te masseren. Dit kan met de hand dan wel met hulpmiddelen gebeuren; een van de triggerpoints kan direct onder het hielspoor in de peesplaat zitten, en dat is te diep in het weefsel om met de hand te masseren, dat moet dan met een stomp stokje bv. Elk triggerpoint moet dan enkele keren per dag 30-60 seconden gemasseerd worden. Dit kan prima zelf gedaan worden, al zijn er ook therapeuten die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Er is voor deze behandeling een goed zelfhulp boek voorhanden, met ook passages specifiek voor hielspoor, zie www.triggerpointboek.nl

Reacties  

#1 F. Kaufmann 06-04-2012 09:22
Ik heb hielspoor gehad, injecties, zooltjes en therapie, niets hielp, maar wat wel helpt is schoktherapie,n a twee behandelingen was ik de pijn kwijt, echt het is zo simpel, alleen deze therapie helpt.
#2 Ineke Vaes 06-04-2012 09:23
Wat wordt er bedoeld met schoktherapie? shochwave?
#3 Jan de Haan 06-04-2012 09:23
ik heb al 18 jaar last van pijn bij stilstaan en langzaam lopen.heb ook alles al gehad maar niks helpt bij mij. ik hou pijn aan de hiel. ik heb stapels steunzolen,inje cties gehad, geopereerd(tunn el syndroom)hielp ook niks, shockwave therapie,voeten gespalkt enz..alle onderzoeken gehad... niks maar ook niks heeft het mij geholpen.
#4 jan de koning 17-04-2012 19:59
Kinesiotape proberen . Behandeling via gipskamer in ons geval. Prima resultaat.
#5 anton 10-04-2013 17:04
Ik heb heel lang hielspoor gehad, injecties, zolen etc. hielpen niets maar toen ik een paar behandelingen bij Ramses Health nam voelde ik me veel beter, enige nadeel is dat het een beetje duur is maar zeker het geld waard
#6 Rob 26-07-2014 20:18
Kamp in totaal al 6 jaar met hielspoor. Het enige dat hielp waren nachtspalken. De shockwave heeft de klachten ernstig verergerd.