Hielspoor en goede schoenen

schoenen voor hielspoor

Met goede schoenen is hielspoor vaak te voorkomen. Behalve overbelasting is een verkeerde houding van de voeten een van de grootste oorzaken van hielspoor. Ontzettend veel mensen lopen op totaal verkeerd schoeisel (slippers bv), hetzij uit mode-overwegingen, hetzij uit zuinigheid, maar de consequenties voor voeten kunnen funest zijn. Behalve hielspoor kunnen ook andere blessures hieruit voortvloeien. Zorg dus altijd voor goed schoeisel. Let vooral op goede steun (goed omsluiten van de voet), en een zekere mate van demping. Een kleine hakverhoging is aan te bevelen, en kan zelfs genezend werken. Vermijd bv slippers, deze geven zeer weinig steun. Het is bekend dat juist in het najaar meer mensen last van hielspoor hebben na de hele zomer op slippers gelopen te hebben.

Let er ook op dat de schoen goed kan afwikkelen, dus er moet enige buiging in de zool mogelijk zijn. Erg starre schoenen (sommige bergschoenen, veiligheids schoenen) moeten vermeden worden, ze zijn slecht voor hielspoor.

Hoge hakken verdienen een aparte vermelding. Een hakverhoging kan een effect hebben op de behandeling van hielspoor/peesplaatontsteking (de voet wordt als het ware iets voor over gebogen, wat de spanning op de peesplaat enigszins verminderd). Natuurlijk moet dit ook weer niet overdreven worden.

Speciale schoenen voor hielspoor

mbt-schoenTegenwoordig zijn er speciale schoenen die juist ontwikkeld zijn voor voet problemen als hielspoor. Voorbeelden hiervan zijn de Stretchwalker en MBT. MBT schoenen hebben bv een ronde zool, die de beenspieren en voetspieren stimuleert. Over de effecten gaan wisselende verhalen de ronde. Er zijn mensen die er baat bij hebben gehad, en soms volledig van hielspoor genezen zijn, al hebben anderen juist meer last. Helaas zijn het wel vaak dure schoenen.

 

Meepraten over je hielspoor klachten? Dat kan op ons gastenboek

Hielspoor Zool: Webshop topper

profesionele-hielspoor-zool Verlicht en voorkomt Hielspoor door demping en goed voetbed.

Bestel hier!

Willekeurige producten uit de webshop