Hielspoor en acupunctuur

acupunctuur bij hielspoor

Acupunctuur valt onder de alternatieve behandelingen voor hielspoor / peesplaatontsteking, maar blijkt soms wel degelijk effect te hebben. Als andere behandelingen niet blijken te helpen valt acupunctuur dus te overwegen om de hielpijn te verhelpen.

Over het algemeen bestaat de behandeling uit het plaatsen van dunne steriele naalden langs de energie banen in de onderbenen en voeten/enkels, en soms ook de rug. De acupunctuur stimuleert de bloedsomloop en moet de verstoorde balans in de energiebanen herstellen. Bij chinese acupunctuur wordt acupunctuur soms toegepast in combinatie met het kruid moxa, dat ook de bloedsomloop stimuleert en daarnaast de aanmaak van witte bloedlichaampjes stimuleert.

Als de behandeling aanslaat kan binnen een paar behandelingen effect op het hielspoor optreden.

Reacties  

#1 Agatha 06-04-2012 09:25
Wat is schoktherapie?
#2 Tyson 06-04-2012 09:25
Shockwave therapie is een therapie waar in korte tijd heel veel kleine schokken op de zere plek gegeven worden. Iets van 2000 schokjes in paar minuten. Echter - bij mij heeft dit de hielspoor alleen maar verergert !! Pas dus op voordat je hiermee begint.
#3 Anneke 06-04-2012 09:26
Ik heb shockwave therapie gehad om mijn ellebogen, 2 x rechts, 1 x links. Het was pijnlijk, maar het heeft echt geholpen. Alle fysio heeft niets uitgehaald. Ik wou, dat ik eerder de shockwave had gedaan.
#4 anneke A 06-04-2012 09:26
heb shockwave therapie gehad daarmee voelde ik de hielspoor helemaal niet meer. maar ben nu 1 jaar later ongeveer weer begonnen met hardlopen en ja hoor hij zit er nog steeds wel. balen
#5 Heidi 18-11-2012 19:14
Heeft iemand ervaring met acupunctuur voor hielspoor.
#6 Annelies 24-11-2012 17:36
heb ook shockwave gehad,en dit heeft alleen geholpen voor mijn linker voet,rechter niet...jawel heb hielspoor aan beide voeten, en heb al een fortuin uitgegeven aan dokters en allerlei middeltjes!Heb nu reeds 12 beurten acupunktuur achter de rug en het begint stilletjes aan te beteren.Zit nu wel al bijna 2 maand thuis, heb een staand beroep vandaar...podol oog heeft aangeraden om nog niet te stoppen met acu,en nog wat af te wachten...dan eventueel bloedplaatjes therapie!